Onze visie

Discliplines

Tandartspraktijk Dental Art is niet zomaar een tandartspraktijk. Door de vele kennis en ervaring van Team Dental Art, is deze praktijk heel compleet. Naast de bekende disciplines zoals algemene tandheelkunde, preventie, mondhygiëne en kroon- en brugwerk, is Dental Art ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld gerodontologie, slaapapneu, angstbehandelingen en cosmetische tandheeldkunde.

 

Algemene Tandheelkunde

Een goed gebit begint niet bij de tandarts, maar bij de patiënt: een goede verzorging van het gebit zorgt voor een stralende glimlach zodat er van het leven genoten kan worden. Halfjaarlijkse controles (het gewone tandartsbezoek) zijn zeer belangrijk bij het voorkomen van tandbederf en andere problemen.

Tandartspraktijk Dental Art streeft naar het ideale behandelresultaat voor de patiënten. Dit wordt bereikt door goede communicatie met de patiënt: het luisteren naar de behandelwensen van de patiënt, en informatie of advies daarop aansluiten. Hierbij hanteert Tandarts Eva Müller het motto: “Alles kan, niets moet”.

Door de samenwerking met een groot aantal specialisten is voor iedere patiënt een gespecialiseerd behandelplan in onderling overleg mogelijk.

 

Intake

Bij de kennismaking met tandarts Eva Müller wordt een inventarisatie van de tandheelkundige kwesties en uw behandelwensen gemaakt. Individuele aandacht en vrijblijvende informatie staan hierbij centraal.

De patiënt ontvangt een intake-pakket, waarin algemene informatie afgewisseld wordt met enkele formulieren die ingevuld moeten worden.

Tandarts Eva Müller bespreekt de tandheelkundige mogelijkheden met de patiënt, zodat er samen tot een gespecialiseerd behandelplan kan worden besloten. Want uw tanden zijn de pareltjes van uw gezicht!

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen’ is een gezegde dat zeer van toepassing is op het gebit. Als tandheelkundig team streeft Tandartspraktijk Dental Art naar levenslang gebitsbehoud voor alle patiënten. Preventie van mondproblemen is een belangrijk onderdeel van het programma, waarbij de eigen inbreng onmisbaar is.

Door een goede combinatie van op de juiste manier poetsen, interdentale reiniging (tussen de tanden en kiezen in) en een verantwoord dieet zijn gaatjes en tandvleesproblemen vrijwel geheel te voorkomen. De preventieassistente kan daarbij helpen.

 

Mondhygiene

Een goede mondhygiëne is van groot belang om tot op hoge leeftijd te kunnen genieten van een goed functionerend, gezond eigen gebit. Belangrijke oorzaken van het verlies van tanden en kiezen zijn gaatjes en ontstoken tandvlees. Goed poetsen, flossen en stokeren in combinatie met halfjaarlijkse controles en preventiebehandelingen kan dit voorkomen.

Raakt het tandvlees toch ontstoken, dan kunnen er veel mondproblemen volgen. Een bezoek aan de mondhygiëniste helpt bij genezing van het ontstoken tandvlees, en kan verdere mondproblemen voorkomen of genezen.