Disciplines//

Tandartspraktijk Dental Art is niet zomaar een tandartspraktijk. Door de vele kennis en ervaring van Team Dental Art, is deze praktijk heel compleet. Naast de bekende disciplines zoals algemene tandheelkunde, preventie, mondhygiëne en kroon- en brugwerk, is Dental Art ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld gerodontologie, slaapapneu, angstbehandelingen en cosmetische tandheeldkunde.

Algemene tandheelkunde//

Een goed gebit begint niet bij de tandarts, maar bij de patiënt: een goede verzorging van het gebit zorgt voor een stralende glimlach zodat er van het leven genoten kan worden. Halfjaarlijkse controles (het gewone tandartsbezoek) zijn zeer belangrijk bij het voorkomen van tandbederf en andere problemen.

Tandartspraktijk Dental Art streeft naar het ideale behandelresultaat voor de patiënten. Dit wordt bereikt door goede communicatie met de patiënt: het luisteren naar de behandelwensen van de patiënt, en informatie of advies daarop aansluiten. Hierbij hanteert Tandarts Eva Müller het motto: "Alles kan, niets moet".

Door de samenwerking met een groot aantal specialisten is voor iedere patiënt een gespecialiseerd behandelplan in onderling overleg mogelijk.

Intake//

Bij de kennismaking met tandarts Eva Müller wordt een inventarisatie van de tandheelkundige kwesties en uw behandelwensen gemaakt. Individuele aandacht en vrijblijvende informatie staan hierbij centraal.

De patiënt ontvangt een intake-pakket, waarin algemene informatie afgewisseld wordt met enkele formulieren die ingevuld moeten worden.

Tandarts Eva Müller bespreekt de tandheelkundige mogelijkheden met de patiënt, zodat er samen tot een gespecialiseerd behandelplan kan worden besloten. Want uw tanden zijn de pareltjes van uw gezicht!

Preventie//

Voorkomen is beter dan genezen' is een gezegde dat zeer van toepassing is op het gebit. Als tandheelkundig team streeft Tandartspraktijk Dental Art naar levenslang gebitsbehoud voor alle patiënten. Preventie van mondproblemen is een belangrijk onderdeel van het programma, waarbij de eigen inbreng onmisbaar is.

Door een goede combinatie van op de juiste manier poetsen, interdentale reiniging (tussen de tanden en kiezen in) en een verantwoord dieet zijn gaatjes en tandvleesproblemen vrijwel geheel te voorkomen. De preventieassistente kan daarbij helpen.

Mondhygiene//

Een goede mondhygiëne is van groot belang om tot op hoge leeftijd te kunnen genieten van een goed functionerend, gezond eigen gebit. Belangrijke oorzaken van het verlies van tanden en kiezen zijn gaatjes en ontstoken tandvlees. Goed poetsen, flossen en stokeren in combinatie met halfjaarlijkse controles kan dit voorkomen.

Raakt het tandvlees toch ontstoken, dan kunnen er veel mondproblemen volgen. Een bezoek aan de mondhygiëniste helpt bij genezing van het ontstoken tandvlees, en kan verdere mondproblemen voorkomen of genezen.

Kroon en Brugwerk//

Wanneer een tand of kies is afgebroken, is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te doen zien. Een kroon is een 'kapje' dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in meerdere soorten materialen zoals porselein en metaal-porselein. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug is bevestigd aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan – naast het verfraaien van het gebit – ook nodig zijn om te voorkomen dat er tanden scheef gaan staan. 

 

DIRECT VENEAR & COMPOSITE SYSTEM is het allernieuwste op het gebied van moderne en minimaal invasieve esthetische tandheelkunde. Gepatenteerde nano-hybride composiet en veneers vervaardigd met behulp van de modernste lasertechnologie maken het nu mogelijk om de natuurlijke vorm en jeugdige luminantie van een element eenvoudig en perfect na te bootsen. En dit in slechts één afspraak.

Paradontologie//

Tijdens een parodontologische behandeling wordt ontstoken tandvlees behandeld naast andere weefsels rond de tanden. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door tandplak, tandsteen en bacteriën. 

Tandplak is een zacht, kleverig laagje dat zich op de tanden en kiezen vormt tussen poetsbeurten door. Tandplak gaat zich dieper tussen de tand en het tandvlees nestelen. In deze ruimtes verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Wanneer deze voortschrijdende ontsteking niet behandeld wordt, kan het permanent tandverlies tot gevolg hebben.

Kindertandheelkunde//

Tandartspraktijk Dental Art wil kinderen een goede start geven voor een gezond tandheelkundig leven. Daarom wordt er een sfeer gecreeerd waarin kinderen onbevangen naar de tandarts kunnen gaan. Kinderen moeten bewust worden van hun mondgezondheid, zodat gaatjes en tandheelkundige problemen kunnen worden voorkomen in de toekomst. Hiervoor geeft Dental Art het lesproject HOUD JE MOND GEZOND op school, wat speels informeert, motiveert en kinderen enthousiast maakt goed voor hun eigen gebit te zorgen.

De kindertandarts richt zich op extreem bange kinderen, op kinderen met erg veel gaatjes die nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden, en op kinderen met gedragsproblemen. Daarnaast richt deze gespecialiseerde tandarts zich op kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en kinderen met medische problemen. De kindertandarts kan meestal een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind. Hierdoor kan het kind op verantwoorde wijze behandeld worden. Tandarts Eva Müller werkt samen met drie klinieken voor kindertandheelkunde en verwijst uw kind graag door.

Cosmetische Tandheelkunde//

Cosmetische tandheelkunde is bestemd voor diegenen die hun glimlach en uitstraling willen verbeteren. Eva Müller's persoonlijke missie is om een 'Hollywoodglimlach' bereikbaar te maken voor iedereen. 

Patiënten kunnen in onze praktijk terecht voor PrevDent Whitening-sessies (bleken), de zeer betaalbare facings van Edelweiss die in één sessie geplaatst kunnen worden, en ieder gewenst cosmetisch behandelplan.

Prothetische tandheelkunde//

Wanneer een patiënt toe is aan een kunstgebit, biedt Tandartspraktijk Dental Art veel oplossingen:=

  • Volledige prothese

  • Partiële prothese

  • Frame

  • Klikgebit

Een kunstgebit wordt aangemeten door het team Dental Art, zodat de prothese een perfecte pasvorm heeft. Vervolgens wordt het precies op de kleur van de andere tanden afgestemd, en individueel vervaardigd door de tandtechnicus.

Een klikgebit zit vastgeklikt aan knopjes in de kaak, die daar door de implantoloog geplaatst worden. Zo brengt het ultiem draagcomfort met zich mee, en voelt het aan als een eigen gebit.

Gerodontologie//

Gerodontologie is een betrekkelijk nieuwe specialisatie binnen de tandheelkunde, die zich richt op bevordering van de kwaliteit van de mondzorg voor kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen.

Door de vergrijzing van de samenleving zal de vraag naar deze specifieke zorg sterk toenemen. Steeds meer ouderen hebben op hoge leeftijd nog hun eigen tanden, maar zijn niet altijd zelf meer in staat goed voor het eigen gebit te zorgen. Ook kunnen verschillende ouderdomziektes of medicijngebruik de mondgezondheid aantasten, waardoor er aangepaste mondzorg nodig is.

Uiteraard worden er bij Tandartspraktijk Dental Art ook protheses (kunstgebitten) aangemeten. Deze worden precies op de kleur van de andere tanden afgestemd, en individueel vervaardigd door de tandtechnicus.

Implantologie//

Een of meerdere tanden of kiezen verliezen vindt niemand leuk. Men durft misschien niet meer te lachen of te praten. Gelukkig zijn daar oplossingen voor die zo natuurlijk voelen en ogen dat het lijkt alsof het uw eigen gebit is: implantaten. 

Implantologie is de snelstgroeiende specialisatie binnen de tandheelkunde en heeft tot doel een of meerdere tanden en kiezen te vervangen door implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, die in het bot geplaatst worden. Op deze kunstmatige wortels kunnen dan kronen, bruggen of protheses geplaatst worden, die net zo stevig vastzitten als een eigen tand of kies.

Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheid om implantaten te kunnen plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot aanwezig is waarin het implantaat aangebracht kan worden. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken met de implantoloog voor vragen en individueel advies.

Endodontologie / Wortelkanaalbehandeling

Iedere tand of kies heeft één of meerdere wortelkanalen, ook wel 'pulpa' genoemd. De pulpa bevat levend weefsel en bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. De pulpa kan ontstoken raken. Dit kan problemen veroorzaken voor de tand of kies, maar ook voor het kaakbot. Bij Tandartspraktijk Dental Art kunnen zulke ontstekingen verholpen worden door middel van een wortelkanaalbehandeling.

De endodontoloog voert complexe wortelkanaalbehandelingen uit. Ook richt hij zich op het uitvoeren van een tweede wortelkanaalbehandeling van een tand of kies die na een eerdere behandeling niet geheel genezen is. Tandarts Eva Müller werkt samen met meerdere endodontologen voor advies en verwijzingen.

Angstbehandelingen//

Angst voor de tandarts is een wijdverbreid en diepgeworteld fenomeen. Wanneer mensen het tandartsbezoek uitstellen, is de kans groot dat zich problemen met het gebit en het tandvlees voordoen. De oorzaken van deze angst kunnen onderling heel verschillend zijn, maar voor iedere patiënt is een aangepaste behandeling mogelijk.

Zo is er de psychologische benadering, waarbij de patiënt langzaam vertrouwd wordt gemaakt met het vooruitzicht dat er een tandheelkundige behandeling gaat plaatsvinden. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale methodes tijdens de behandeling, zodat de patiënt altijd op de hoogte is van wat er gebeurt.

Tandartspraktijk Dental Art is gespecialiseerd in patiënten met tandartsangst te coachen en tandheelkundig te behandelen, om hun angst te helpen overwinnen

Gebitsbeschermers//

Bij sporten zoals hockey, ijshockey, rugby, squash en American football kunnen zich ongevallen voordoen waarbij het gebit beschadigd wordt. Daarom is het raadzaam om een gebitsbeschermer te dragen. 

Een 'bitje' is een soort hoesje van zachte kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. De kunststof is enkele millimeters dik en vangt mogelijke klappen op de tanden op. Doordat de kracht verdeeld wordt, is de kracht op één enkele tand dermate klein dat er geen schade optreedt. 

Deze gebitsbeschermers kunnen in Tandartspraktijk Dental Art aangemeten worden. Ze worden ook 's nachts gebruikt voor in bed, om het gebit te beschermen tegen tandenknarsen.

Slaapapneu -  Slaaptandheelkunde

Slaapapneu is een stoornis waarbij tijdens de slaap perioden voorkomen van ademstilstand. Vaak komen mensen met vage klachten op het spreekuur van de huisarts, die worden afgedaan als burn-out verschijnselen. Rust geeft dan geen verlichting, maar verergert zelfs het probleem door het sociale isolement waarin de patiënt terecht komt.

Gelukkig is er een oplossing: bij milde vormen van slaapapneu wordt vaak een nachtbeugel gebruikt, die ervoor zorgt dat de tong niet meer naar achteren kan zakken. De apparatuur lijkt veel op bepaalde uitneembare beugels die orthodontisten gebruiken. De beugel helpt ook tegen snurken!

Websiteinstellingen
Facebook Twitter
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg