Disciplines//

Tandartspraktijk Dental Art is niet zomaar een tandartspraktijk. Door de vele kennis en ervaring van Team Dental Art, is deze praktijk heel compleet. Naast de bekende disciplines zoals algemene tandheelkunde, preventie, mondhygiëne en kroon- en brugwerk, is Dental Art ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld gerodontologie, slaapapneu, angstbehandelingen en cosmetische tandheeldkunde.

Algemene tandheelkunde//

Een goed gebit begint niet bij de tandarts, maar bij de patiënt: een goede verzorging van het gebit zorgt voor een stralende glimlach zodat er van het leven genoten kan worden. Halfjaarlijkse controles (het gewone tandartsbezoek) zijn zeer belangrijk bij het voorkomen van tandbederf en andere problemen.

Tandartspraktijk Dental Art streeft naar het ideale behandelresultaat voor de patiënten. Dit wordt bereikt door goede communicatie met de patiënt: het luisteren naar de behandelwensen van de patiënt, en informatie of advies daarop aansluiten. Hierbij hanteert Tandarts Eva Müller het motto: "Alles kan, niets moet".

Door de samenwerking met een groot aantal specialisten is voor iedere patiënt een gespecialiseerd behandelplan in onderling overleg mogelijk.

Intake//

Bij de kennismaking met tandarts Eva Müller wordt een inventarisatie van de tandheelkundige kwesties en uw behandelwensen gemaakt. Individuele aandacht en vrijblijvende informatie staan hierbij centraal.

De patiënt ontvangt een intake-pakket, waarin algemene informatie afgewisseld wordt met enkele formulieren die ingevuld moeten worden.

Tandarts Eva Müller bespreekt de tandheelkundige mogelijkheden met de patiënt, zodat er samen tot een gespecialiseerd behandelplan kan worden besloten. Want uw tanden zijn de pareltjes van uw gezicht!

Preventie//

Voorkomen is beter dan genezen' is een gezegde dat zeer van toepassing is op het gebit. Als tandheelkundig team streeft Tandartspraktijk Dental Art naar levenslang gebitsbehoud voor alle patiënten. Preventie van mondproblemen is een belangrijk onderdeel van het programma, waarbij de eigen inbreng onmisbaar is.

Door een goede combinatie van op de juiste manier poetsen, interdentale reiniging (tussen de tanden en kiezen in) en een verantwoord dieet zijn gaatjes en tandvleesproblemen vrijwel geheel te voorkomen. De preventieassistente kan daarbij helpen.

Mondhygiene//

Een goede mondhygiëne is van groot belang om tot op hoge leeftijd te kunnen genieten van een goed functionerend, gezond eigen gebit. Belangrijke oorzaken van het verlies van tanden en kiezen zijn gaatjes en ontstoken tandvlees. Goed poetsen, flossen en stokeren in combinatie met halfjaarlijkse controles kan dit voorkomen.

Raakt het tandvlees toch ontstoken, dan kunnen er veel mondproblemen volgen. Een bezoek aan de mondhygiëniste helpt bij genezing van het ontstoken tandvlees, en kan verdere mondproblemen voorkomen of genezen.

Paradontologie//

Tijdens een parodontologische behandeling wordt ontstoken tandvlees behandeld naast andere weefsels rond de tanden. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door tandplak, tandsteen en bacteriën. 

Tandplak is een zacht, kleverig laagje dat zich op de tanden en kiezen vormt tussen poetsbeurten door. Tandplak gaat zich dieper tussen de tand en het tandvlees nestelen. In deze ruimtes verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Wanneer deze voortschrijdende ontsteking niet behandeld wordt, kan het permanent tandverlies tot gevolg hebben.

Cosmetische Tandheelkunde//

Cosmetische tandheelkunde is bestemd voor diegenen die hun glimlach en uitstraling willen verbeteren. Eva Müller's persoonlijke missie is om een 'Hollywoodglimlach' bereikbaar te maken voor iedereen. 

Patiënten kunnen in onze praktijk terecht voor PrevDent Whitening-sessies (bleken), de zeer betaalbare facings van Edelweiss die in één sessie geplaatst kunnen worden, en ieder gewenst cosmetisch behandelplan.

Gerodontologie//

Gerodontologie is een betrekkelijk nieuwe specialisatie binnen de tandheelkunde, die zich richt op bevordering van de kwaliteit van de mondzorg voor kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen.

Door de vergrijzing van de samenleving zal de vraag naar deze specifieke zorg sterk toenemen. Steeds meer ouderen hebben op hoge leeftijd nog hun eigen tanden, maar zijn niet altijd zelf meer in staat goed voor het eigen gebit te zorgen. Ook kunnen verschillende ouderdomziektes of medicijngebruik de mondgezondheid aantasten, waardoor er aangepaste mondzorg nodig is.

Uiteraard worden er bij Tandartspraktijk Dental Art ook protheses (kunstgebitten) aangemeten. Deze worden precies op de kleur van de andere tanden afgestemd, en individueel vervaardigd door de tandtechnicus.

Implantologie//

Een of meerdere tanden of kiezen verliezen vindt niemand leuk. Men durft misschien niet meer te lachen of te praten. Gelukkig zijn daar oplossingen voor die zo natuurlijk voelen en ogen dat het lijkt alsof het uw eigen gebit is: implantaten. 

Implantologie is de snelstgroeiende specialisatie binnen de tandheelkunde en heeft tot doel een of meerdere tanden en kiezen te vervangen door implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels, die in het bot geplaatst worden. Op deze kunstmatige wortels kunnen dan kronen, bruggen of protheses geplaatst worden, die net zo stevig vastzitten als een eigen tand of kies.

Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheid om implantaten te kunnen plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er voldoende bot aanwezig is waarin het implantaat aangebracht kan worden. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken met de implantoloog voor vragen en individueel advies.

Gebitsbeschermers//

Bij sporten zoals hockey, ijshockey, rugby, squash en American football kunnen zich ongevallen voordoen waarbij het gebit beschadigd wordt. Daarom is het raadzaam om een gebitsbeschermer te dragen. 

Een 'bitje' is een soort hoesje van zachte kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. De kunststof is enkele millimeters dik en vangt mogelijke klappen op de tanden op. Doordat de kracht verdeeld wordt, is de kracht op één enkele tand dermate klein dat er geen schade optreedt. 

Deze gebitsbeschermers kunnen in Tandartspraktijk Dental Art aangemeten worden. Ze worden ook 's nachts gebruikt voor in bed, om het gebit te beschermen tegen tandenknarsen.

Slaapapneu -  Slaaptandheelkunde

Slaapapneu is een stoornis waarbij tijdens de slaap perioden voorkomen van ademstilstand. Vaak komen mensen met vage klachten op het spreekuur van de huisarts, die worden afgedaan als burn-out verschijnselen. Rust geeft dan geen verlichting, maar verergert zelfs het probleem door het sociale isolement waarin de patiënt terecht komt.

Gelukkig is er een oplossing: bij milde vormen van slaapapneu wordt vaak een nachtbeugel gebruikt, die ervoor zorgt dat de tong niet meer naar achteren kan zakken. De apparatuur lijkt veel op bepaalde uitneembare beugels die orthodontisten gebruiken. De beugel helpt ook tegen snurken!

Websiteinstellingen
Facebook Twitter
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg