Behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen’ is een gezegde dat zeer van toepassing is op het gebit. Als tandheelkundig team streeft Tandartspraktijk Dental Art naar levenslang gebitsbehoud voor alle patiënten. Preventie van mondproblemen is een belangrijk onderdeel van het programma, waarbij de eigen inbreng onmisbaar is. Door een goede combinatie van op de juiste manier poetsen, interdentale reiniging (tussen de tanden en kiezen in) en een verantwoord dieet zijn gaatjes en tandvleesproblemen vrijwel geheel te voorkomen. De preventieassistente kan daarbij helpen.

Goed poetsen, flossen en stokeren in combinatie met halfjaarlijkse controles kan dit voorkomen. Raakt het tandvlees toch ontstoken, dan kunnen er veel mondproblemen volgen. Een bezoek aan de mondhygiëniste helpt bij genezing van het ontstoken tandvlees, en kan verdere mondproblemen voorkomen of genezen.

Het hoort tot onze praktijkregels om standaard tijdens de gebitsreiniging of mondhygiëne behandeling de algehele mondgezondheid te controleren. 

AirSmile – Onzichtbaar uw tanden recht

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte aligners iedere twee weken vervangen door een nieuwe set tot het gewenste resultaat bereikt is.

 

Inhoud accordeon

Uw glimlach zegt meer over u dan ieder ander lichamelijk kenmerk. Het is vaak het eerste dat mensen van u zien.                                                            Gun uzelf een stralend witte glimlach!

Uw glimlach is vaak het eerste dat mensen van u zien.

Onze Facings zijn eigenlijk net zo geniaal – flinterdun, zonder ingrijpende of invasieve behandelingen snel en pijnloos aan te brengen maar met een enorme wow factor- heel natuurlijk, glanzend, gewoon schitterend!

Waar we met alles wat we doen zo goed mogelijk op letten, is dat je jezelf blijft, het behandelresultaat bij je past, het mooiste in je naar boven brengt, je laat stralen, maar vooral jonger laat lijken. Dit doen we door de lengte en vulling van je rij tanden te herstellen. Door slijtage en de jaren heen zien we dat er vaak minder van je tanden te zien is door dat de bovenlip langer wordt en de tanden korter. Herstel hiervan is eveneens op niet invasieve en betaalbare manier mogelijk.

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroonbrug, of prothese.

 

Lees meeer via Alles Over Het Gebit.

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van je gebit.  

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Inhoud accordeon

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Om gaatjes te voorkomen kunnen de groefjes en putjes opgevuld worden met een fissuurlak. Dit noem je sealen.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Angst voor de tandarts is een wijdverbreid en diepgeworteld fenomeen. Wanneer mensen het tandartsbezoek uitstellen, is de kans groot dat zich problemen met het gebit en het tandvlees voordoen. De oorzaken van deze angst kunnen onderling heel verschillend zijn, maar voor iedere patiënt is een aangepaste behandeling mogelijk.

Zo is er de psychologische benadering, waarbij de patiënt langzaam vertrouwd wordt gemaakt met het vooruitzicht dat er een tandheelkundige behandeling gaat plaatsvinden. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale methodes tijdens de behandeling, zodat de patiënt altijd op de hoogte is van wat er gebeurt.

Tandartspraktijk Dental Art is gespecialiseerd in patiënten met tandartsangst te coachen en tandheelkundig te behandelen, om hun angst te helpen overwinnen.

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn. Het trekken van een tand of kies wordt ook wel extraheren of een extractie genoemd. De tandarts kan de behandeling zelf uitvoeren of als het nodig is je verwijzen naar een kaakchirurg.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Een behandeling bij de tandarts hoeft niet pijnlijk te zijn. De tandarts kan je plaatselijk verdoving zodat je rustig de behandeling kan ondergaan. De tandarts geeft zelf de verdoving of delegeert dit aan de assistent of aan de mondhygiënist. Als de assistent verdooft, dan moet de tandarts aanwezig zijn. Bij de mondhygiënist is dit niet nodig.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / alles over het gebit

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling. De tandarts kan je zelf behandelen, of je voor kleine nieuwe gaatjes verwijzen naar een mondhygiënist. Een vulling kan tandkleurig of zilverkleurig zijn.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt. Je tandarts komt er dan achter bij het maken van een controle foto of tijdens het vullen van je kies.

Een wortelkanaalbehandeling bestaat uit twee behandelingen.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Tandartspraktijk Dental Art wil kinderen een goede start geven voor een gezond tandheelkundig leven. Daarom wordt er een sfeer gecreëerd waarin kinderen onbevangen naar de tandarts kunnen gaan. Kinderen moeten bewust worden van hun mondgezondheid, zodat gaatjes en tandheelkundige problemen kunnen worden voorkomen in de toekomst. 

De kindertandarts richt zich op extreem bange kinderen, op kinderen met erg veel gaatjes die nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden, en op kinderen met gedragsproblemen. Daarnaast richt deze gespecialiseerde tandarts zich op kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en kinderen met medische problemen. De kindertandarts kan meestal een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind. Hierdoor kan het kind op verantwoorde wijze behandeld worden. Tandarts Eva Müller werkt samen met Nieuwe Helden, kliniek voor kindertandheelkunde en verwijst uw kind graag door.